2014-07-30 991 瀏覽
Lab Made 係我同好朋友最鍾意去嘅雪糕店, 好鍾意佢地成日都轉新口味, 不過試左咁多次, 佢地都仲係有新奇同富香港特色嘅口味推出, 真係好厲害!!今次我地嘅選擇係黑白豆腐花同紅豆豆腐, 因為Lab Made 做緊豆腐人To-Fu Oyako嘅promotion,所以都出左相關嘅產品. 而我地兩個都係好喜歡食豆腐嘅人, 所以就抵受唔住呢兩款口味嘅誘惑喇~~黑白豆腐花其實就係平時食嘅豆腐花加芝麻糊, 呢杯雪糕個芝麻糊就係流質咁嘅, 所以可以同豆腐味雪糕撈埋一齊食, 好有心思 同埋為左更加似黑白豆腐花, 杯雪糕上面仲加左黃糖, 食落去真係好香甜好似!!!朋友嘅紅豆豆腐味就相對冇咁驚喜喇, 我地都覺得好少少太甜, 不過豆腐味都係咁強, 食落去好清香, 因為始終都係用左香港出產嘅新鮮有機石磨豆奶整~

題外話/補充資料: 好期待新出嘅豆豆豆腐味!! 唔知豆同豆腐加埋一齊會有咩火花呢!?
2014-07-16