2014-07-23 2000 瀏覽
同朋友一齊去完灣仔學野, 入咗依間野食dinner, 一睇餐牌其實樣樣野都貴,一碗紅豆沙都開價$29, 加隻雞蛋就變成$37. 撈面要$65. 叫咗雲吞水餃粗麵& 牛筋腩麵,來到個份量係細既,比起出來食既湯麵,碗小份量亦小。餸唔多,牛筋腩麵有兩條幼小的菜心,雲吞水餃粗麵直頭冇。雲吞水餃得3隻,牛筋腩得幾塊... 雲吞水餃個咸係整得幾好,但出面食我都食到好吃的。牛筋係整得lum, 但出面食我食到更好吃的。麵.. 出面食的那樣咯~ 湯底,又唔係冇味精喎~ 食落... 同出面冇乜分別。=_=食緊既時候, 有對男女坐入來,但個男職員(可能係老闆)係背面嘴妙妙+黑面望著, 口中似乎咒罵他們"坐岩位未?!" 服務態度唔好~ 我朋友都冇乜好的comment,食完就走了~ 走出去見到米芝蓮,哦~ 米芝蓮所以咁貴,而唔係特別好食。btw, 可能我飲埋D湯底whatever, 回家途中個肚有D唔舒服。基本上,我食完冇咩感覺。feel到個肚裝咗D野,唔太好吃又唔太難吃,似去麵鋪食完碗麵但比double價錢,又唔覺得好肉痛,一次半次出來食係咁,不過就會記得下次唔會再入去食咯~

食落... 同出面冇乜分別。=_=

2014-07-22