2014-07-22 4412 瀏覽
兩個人喺貓山皇食左5個甜品已經飽,但一場到元朗,又冇理由唔試多間,食埋晚餐先返去。本來想食土耳其風格,點知咁唔好彩,去到發現裝修緊,唯有下次再黎過啦。誤打誤撞下就黎左chef's stage cafe。由門口到入面,全部都好黑,黑到好似間bar咁。好細間,大概只係坐同20人,咁啱淨返一張2人枱,唔使等位就有得入去啦 店員好細心咁問我地有冇黎過,介紹返個menu。有幾款set dinner,可以揀餐湯或者沙律,是日有菠菜薯仔湯同蘋果紅菜頭沙律。menu既main亦可以加錢轉set。多士好脆,香草味好香。sauce少少酸,幾開胃。加$8轉松露野菌湯。好香野菌味,口感夠厚身,值得推介散叫既沙律,有parma ham, melon, rocket leaves 同 ricotta cheese。黑醋畫得好靚,好似幅畫咁 rocket leaves同蜜瓜好fresh, 配淡淡既ricotta cheese, 好match。如果parma ham脂肪多返少少, 食落更香口就perfect啦。Set B: 鵝肝配zucchini risotto前幾日喺旺角天機棧食左鵝肝pesto risotto好失

多士好脆,香草味好香。sauce少少酸,幾開胃。
加$8轉松露野菌湯。好香野菌味,口感夠厚身,值得推介
Set B: 鵝肝配zucchini risotto
前幾日喺旺角天機棧食左鵝肝pesto risotto好失望, 反之今次係非常驚喜。飯入面撈左唔少既鵝肝,未算十分肥美,但足夠喺risotto之中突出鵝肝既味道
 鵝肝粒同青瓜粒切到差唔多大細,一軟一爽,增加層次感。risotto好creamy,個汁都好香,唯一美中不足係偏稔。真係好少食到飯粒外面濕軟,中間帶少少硬果種口感。
最後,set dinner 加$18 有Tiramisu。既然由麵包開始,每一樣都好食,相信甜品亦唔會令我地失望。食我地今日第6個甜品
 真係唔錯,mascarpone打得好滑,帶有咖啡香
 餅可以濕D就更好。
本來只係諗住普通食個dinner,食物質素真係令我喜出望外。雖然店入面好細,但坐落都唔算逼,只係張枱細左D,野食黎哂唔係好夠位放。不過服務唔錯,留意到我地一食完就收走,所以都OK。值得再黎!
2014-07-19