2014-07-21 13585 瀏覽
一生人點都要黎洲際buffet一次既,雖然唔平,折左都成780一位。可能價錢貴,自己對佢既要求高左,除了依家大部份酒店都有既開邊龍蝦,膏蟹同長腳蟹。仲有回本既和牛同鵝肝,燕窩海鮮湯。其他熱食,就普普通通了。今晚,仲要鮑魚唔見影,蝕左。 pama ham 質素都好。起碼唔會死鹹。上次食香格里啦,鹹到爆,呢度有鹹香之餘,不用配哈蜜瓜都ok.。 到食鵝肝了,見到佢地事前一盤鵝肝煎好,俾客時先再煎一次好快俾客,唔怪得曾有其他食評講外暖內凍啦,所以唔會脆口。味道ok only。至於燒牛肉,睇圖已知燒到接近熱,鞋口,咁都出街俾客,洲際wo。燒牛肉燒到咁?蟹蓋,滿有期待,但可以不食。而海鮮燕窩湯就有好多燕窩啦。呢個抵讚。至於甜品,賣相一流,味道不特出,食完呢碟已經放棄。結論,本人覺得780呢個價值,但冇生蠔食,一眼望晒食物台,唔太抵。其他熱盤都係菜同炒蟹,冇咩特別。當晚連鮑魚都唔見影。堅唔抵,但當買個回憶。

蟹蓋,滿有期待,但可以不食。

而海鮮燕窩湯就有好多燕窩啦。呢個抵讚。

• 龍蝦