2014-07-14 2684 瀏覽
呢日同朋友出尖沙咀食飯,就食返呢間幾乎次次同佢地出尖沙咀都食既萬豚屋。  一如以往,要等位。  入到去,年幾無食,加價。平均貴左八至十蚊?  野食來到。今次叫左香辣豬扒烏冬。之前都係食牛肉,今次試下食豬扒啦。  仍足料,有我至愛融係湯底既蛋。豬扒外鬆內軟。沙律醬屬於較creamy果類,岩我口味。  而配料栗米清甜,加分。  只係香辣湯底,個湯會cover烏冬既味道,包括口感。猶記得第一次係食辣,覺得好味,之後食清湯,更出色,烏冬口感細緻有彈性。明明兩樣野無衝突,唔知唔解就係會咁。  朋友叫左牛肉烏冬同海鮮烏冬,都係香辣,我就無試啦,反正湯底一樣。  加埋一九十蚊碗。係第二啲餐廳可以食到好多野。然基於呢間野充滿中學時期的回憶,次次食都會覺得自己仲係好青春,加上質素無咩大變,仍會有下次。  下次唔跟風,食返清湯哈哈。

一如以往,要等位。

入到去,年幾無食,加價。平均貴左八至十蚊?

而配料栗米清甜,加分。

下次唔跟風,食返清湯哈哈。
2014-06-22