2014-07-12 2614 瀏覽
今日寶貝約左我去食好野~好開心呀~佢推介呢間未去過的放題餐廳!我當然全力支持LA!!我地中意食早飯~~所以訂最早的時段5:30-8:30PM,真係好過份的開飯時段~夠長!太正~!諗住早10分鐘去到揀個好位,服務員表示未夠鐘唔比入~OKOK..我地係當日最早到的客人~慢慢有其他客人到~等候區越來越多人~又越來越迫,服務員堅持佢的原則,一個都不能放~~那真係未免太硬了~好快夠鐘,作為第一批的客人,都冇得自己揀位,服務員話已經SET好枱~ OKOK服務員安排左我地去左個拍窗門的卡位,枱櫈好大張~坐得都算舒服坐定左發覺唔係咁對路~有種好強烈的K房清新濟味,隱隱約約~同服務員講,佢地話唔覺囉OKOK~~咁我地唯有習慣下...睇睇餐牌,一般放題的菜式都有~唔算特別多~冇乜其他特別款式,菜式名好普通呢到最主打係佢的7寸大蝦,緊係要整返几隻黎品嚐下~!刺身有10款~7寸大蝦主打~真係好大隻好勁~一睇就令人感覺驚喜,但係唔知係咪室溫太耐,所以覺得有D唔新鮮,三文魚同帶子~油甘魚同吞那魚感覺唔係太鮮,冇咩魚香味~好睇唔好食~三文魚同帶子室溫得太耐~用刺身的角度去品嚐的話,有少少''過暖''的感覺,一般的放
服務員堅持佢的原則,一個都不能放~~那真係未免太硬了~
OKOK~~咁我地唯有習慣下...
呢到最主打係佢的7寸大蝦,緊係要整返几隻黎品嚐下~!
好睇唔好食~三文魚同帶子室溫得太耐~用刺身的角度去品嚐的話,有少少''過暖''的感覺,一般的放題水準
沙律有4,5款 - 大同小異,換煲唔換葯,轉少少料就係第二種菜~但令人安慰的係沙律菜尚算新鮮~咬入口好爽脆,唔會好似好耐咁
燒物 - 估唔到的好火~好多都燒到外表有點燶,但係上枱就涼涼地的~感覺就好似佢地燒起左好耐再等上枱,燒日本蕃薯值得安哥~!肉類方面就燒得略為乾身~好似食緊擦子膠咁~
當中我地發覺常出現漏單的情況,有D菜我地點左几次都冇黎,之後再同服務員查詢,
佢先表示沒有貨,我覺得如可以的話~最好一早講那几款沒貨~那我地便不用白等了~
飲品係自助形式的~自己拿著杯子到飲品區任添~凍熱綠茶同氣水
總括黎講..算係見識過佢的出品~可見的未來相信唔會再見,真心希望佢地他日可以有所進步

題外話/補充資料: 冇几耐整個環境變得相當''熱鬧''~身邊枱的客人你一句我一句~我地又難得相當正中~ 再加上那種隱隱約約的清新濟味一直纏繞著我地,令到我地都冇咩心機再食了 期間有服務員過來我們枱介紹話如我們即上''面書' ''讚'' 的話,就可特別送每人一隻生蚝 其實我地對他們的生蚝興趣己不大,但他的熱情我們很難推郤, 所以我們一行三人都有上網讚,但讚完後我再很難見那位服務員了~ 最後當然我們連生蚝殼的都沒見過了... 店舖的洗手間設備尚可接受~男女各三格,細細窄窄轉身的話真有點困難,算乾淨唔濕!好急的話可以一用!!
2014-04-16