2014-07-11 2198 瀏覽
呢次係我第一次寫食評,之前一直有呢個諗法,但就一直未有甘樣做。希望可以用呢個平台,分享到我對美食既感想比大家啦。呢到已經唔係第一次黎食啦。呢間餐廳既環境真係好舒服,應該係我食飯時間比較夜,所以次次都唔駛等位。你可以選擇係屋內 or 露台用膳,由於呢排天氣都比較熱, 所以都係揀返係室內。呢次都係食2人套餐,因為餐牌上既野都好吸引 實在真係唔知揀咩好,但因為得2個人,驚自己點得太多食唔哂。第一度上既係日式番茄沙律。佢用左個日式芝麻醬加上新鮮既蔬菜。好味。個鮑魚要點佢果到既醬料先帶到個鮮味出黎,就甘食就一般,但就夠哂淋。 開始燒野食啦,呢個芝士雜菇夠哂掂,好香好好味 但就要一路燒一路攪,感覺唔攪佢,會好易燶底。扇貝個殼有手掌甘大,燒果陣要加d 唔知咩湯汁落去個殼到浸住舊肉燒。老實講冇咩特別。隻虎蝦中間劏左刀,加左d 混合左蒜既調味料入去一齊燒。完全冇雪味,都幾彈牙。呢個牛肉夠牛味,但細左小小。 牛舌同其他燒肉店分別唔大,冇乜驚喜。呢個豬腩肉卷入面有粒荔枝肉,燒完之後外脆得黎入面又有荔枝既香甜。幾唔錯既配合食到一半果陣,個侍應走黎問我上埋個飯好唔好。 我掛住燒野食。都唔記得仲有個飯未上。 呢個

呢次都係食2人套餐,因為餐牌上既野都好吸引
實在真係唔知揀咩好,但因為得2個人,驚自己點得太多食唔哂。

開始燒野食啦,呢個芝士雜菇夠哂掂,好香好好味
但就要一路燒一路攪,感覺唔攪佢,會好易燶底。

呢個牛肉夠牛味,但細左小小。

牛舌同其他燒肉店分別唔大,冇乜驚喜。

呢個鵝肝石鍋飯好好味,d 鵝肝既味入哂去d 飯到。 2個人一人分到一碗。食哂

正係個餐唔計野飲 $800 有找幾蚊
飲品就叫左幾杯唔同既清酒同果汁。
2014-07-09
宵夜