Bostonian Seafood & Grill

餐廳: Bostonian Seafood & Grill
優惠: 於此國泰夥伴餐廳用餐賺里 !
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
2014-07-09 7148 瀏覽
因為父親大人生日,公主我要做下孝順女,所以特登上openrice睇下有咩好介紹~見到Bostonian竟然有半價set dinner coupon,於是拿拿聲打電話book位~book完問媽媽先知搞錯日子=_=於是又拿拿聲打去改早日子,好彩唔full,改得到!但我問如有人生日有咩送,個姐姐話「唔好意思,我地無。」其實你響個甜品碟上寫Happy Birthday或插支蠟燭有幾難呢?呢下扣咗啲分! 到今日去食喇,一去到個環境真係好有情調(連影出嚟嘅相都好暗~)但原來無coupon都有半價?早講啦!先嚟麵包(個人覺得最好食係右邊嘅黑水欖麵包,好香黑水欖味又鬆軟 )再嚟介紹下頭盤:精選生蠔或龍蝦帶子湯爸爸媽媽揀咗湯,我揀咗生蠔個龍蝦湯好濃,好有鮮味亦有好香嘅忌廉味,但又唔會互相搶味(連爸爸都話好)個生蠔係Fine de Claire,食第一隻時竟然有好重鐵銹味?但之後果幾隻就無喇,蠔味唔算濃但都算新鮮。不過因為海水味唔重而且感覺乾身,所以我懷疑係沖咗水同開定放咗響度。(扣啲分啦)然後主菜:鵝肝牛柳/西冷或烤雞我係牛柳要5成熟,但嚟到時半件係5成熟,半件係9成熟=_=而且portion細過爸

但我問如有人生日有咩送,個姐姐話「唔好意思,我地無。」

但原來無coupon都有半價?早講啦!

再嚟介紹下頭盤:精選生蠔或龍蝦帶子湯
爸爸媽媽揀咗湯,我揀咗生蠔

但之後果幾隻就無喇,蠔味唔算濃但都算新鮮。

然後主菜:鵝肝牛柳/西冷或烤雞
我係牛柳要5成熟,但嚟到時半件係5成熟,半件係9成熟=_=
而且portion細過爸爸嘅西冷一半
雖然係咁,但佢件牛嘅炭香味好正~
而5成熟位置亦好冧同好juicy(但得半件係咁囉)

爸爸嘅西冷真係5成,亦有好香炭火味~
可是,説好了的野菌呢?

媽媽嘅烤雞亦係半件得,半件唔得
雞胸位有啲乾,雞皮亦冧~
但雞脾位好正,真正皮脆肉滑

免費任食嘅松露薯條只有好香芝士而無松露味
媽媽問侍應點樣任添薯條,其實問嚟多餘,因為一定食唔晒!
到最後甜品係心太軟伴雲喱拿雪糕
個心太軟嘅朱古力味好香濃,食得出佢個dark chocolate係靚料
可惜嘅係上枱時已經唔熱唔流心,浪費咗咁好嘅朱古力!
不過個雪糕好正,望到又食得出新鮮雲喱拿籽嘅香味,可惜係細件咗啲
粒紅莓酸到爆,但爸爸媽媽都話好味
唔好問我隔離果碌棍係咩,完全食唔出係咩嚟!

總括而言,環境氣氛唔錯,如果隔離枱班呀嬋唔係咁嘈,真係幾有情調~
但!如無半價,唔係幾抵食(或者a la carte會好啲)
2014-07-08
生日