2014-07-08 1065 瀏覽
呢到話係正宗泰國菜館,所以想試一試。我地試左明爐烏頭鍋、辣椒膏炒大蜆、香芒糯米飯、馬拉盞炒通菜、無國界蒜蓉飽、新鮮椰青、龍眼冰。整體黎講,都好滿意,價錢合宜,就食到相當的美食。明爐烏頭鍋,烏頭夠大條,而且一邊燒一邊食,條魚好夠滑,D汁鎖往係條魚到,好入味,魚的味道好鮮,多汁。辣椒膏炒大蜆很有火喉,湯底又正,就連D湯底都攞黎飲,扣人入心,大蜆真係真材實料。聽過名就覺得無國界蒜蓉飽好特別,但我就認為同普通平時食的蒜蓉飽沒有差別,無什麼驚喜,食到香芒糯米飯,同之前去過泰過的時候食味道好相似,尤其是係糯米飯,食到出充滿泰國的風味係度。馬拉盞炒通菜完全沒有失水準,可口之餘,仲有種很強烈同特別的香料加入去炒,很啱胃口。最後兩杯冰涼又解渴的飲品完滿地結束我地今晚的晚餐。
2014-07-06