2014-07-07 1980 瀏覽
朋友是抹茶控,她在IG上見到朋友post相,便立即引誘我過黎試食。鑽石山對我地黎講有啲陌生,不過鋪頭位置勝在方便易搵 ,一出地鐵就係荷里活廣場。上到3樓轉左個圈就見到鋪頭。雖然我地係星期六下午茶時段大約3點倒到達,但大約等左20分鐘倒就有位。佢門口有個大大既餐牌,我同朋友研究左一陣食咩就入得去。環境就不過不失啦,冇咩特別,但都乾淨。燈光就較暗黃,但吾知佢係刻意定點,啲燈會時不時變暗。如果佢係突登設計成咁,只能說咪鬼多此一舉啦。飲品就叫左一杯白朱古力牛奶抹茶L $44Um.我就飲吾出有白朱古力味,純粹叫做牛奶抹茶算。甜品就叫左抹茶雪榚芭菲同黑密葛粉條。前者我就覺得普普通通啦,啲頂頂放左啲抹茶雪糕,但味道吾夠濃。後者抹茶味太苦啦,吾係咁岩我胃口 。飯方面我地就叫左滑蛋豬排丼,反而呢個幾好食,首先佢夠熱,豬排又吾會太林太硬。佢菜都吾少,因為佢有加啲醬汁,令到有啲酸酸甜甜既感覺。 不得不提佢果到既服務態度,首先鋪頭咁多人,但樓面得4個人,個個waiter都忙到死,我連係門口羅位都要等佢汁完張枱先有人比飛我。服務員一啲笑容都冇,木口木面,好似見多我一眼都吾想咁。我舉手想叫人羅隻碗姐,舉左勁

鑽石山對我地黎講有啲陌生,不過鋪頭位置勝在方便易搵
,一出地鐵就係荷里活廣場。上到3樓轉左個圈就見到鋪頭。

飲品就叫左一杯白朱古力牛奶抹茶L $44
Um.我就飲吾出有白朱古力味,純粹叫做牛奶抹茶算。

不得不提佢果到既服務態度,首先鋪頭咁多人,但樓面得4個人,個個waiter都忙到死,我連係門口羅位都要等佢汁完張枱先有人比飛我。服務員一啲笑容都冇,木口木面,好似見多我一眼都吾想咁。我舉手想叫人羅隻碗姐,舉左勁耐都冇人理我。

試問見到咁既服務態度,邊個會再幫襯?

總括就飯吸引過店舖特色抹茶,服務吾好。呢啲食過一次就夠了。
芭菲
白朱古力牛奶抹茶