2014-07-02 6235 瀏覽
自己本身就好鍾意食放題,貪放題可以慢慢食,長時間又可以不斷點想食既野食。今晚同屋介人黎到尖沙咀的漁屋,單睇食物紙,就睇到食物品種都唔少嫁,有成十種以上可以食均日本有的食物,多到呢數都數唔哂。特別想講下日式燒餅,遠遠就聞到燒餅味,賣相普通,但食上口就有豐富的蛋香味,好足的配料,好有驚喜。而且最想俾like會在刺身方面,一來所有的刺身會有冰坐著,每件都外型較大件又厚肉同相當平均,同埋真係好新鮮,又夠鮮甜,已經都食左四五轉,絕對睇得出件件都係有心機放在碟上,無求其可言。最令我印象深刻仲有天婦羅,有六款,包括大海蝦、日本番薯、松葉蟹棒、茄子、日本南瓜同青椒,每款都有食均,炸出來又好味,夠鬆脆可口之餘,吃得出即叫即炸,但有dd油膩喎。飲品都有汽水同啤酒供選擇。食完啦,仲有雪糕食,佢地用左雀巢的細杯裝,不過就唔係好夠喉,要食多兩杯先夠!當然呢餐就未完全食過啦,所以決定下次再黎食過!

日式燒餅
三文魚骨