2014-04-08 364 瀏覽
不得不承認我絕對係眼闊肚窄的人..望見很多食物就會很開心..但又沒可能天天都一大班人吃飯嘛..所以吃自助餐..放題我就最開心^o^係旺角中心附近收到阿姐派'番本'的傳單..一於去試試..閒日夜晚七點半hkd 198/人..再加一..另加hkd 50就可以任吃升級部份..坐低睇見點菜紙有點誇..A-L..再加升級體驗那張..合共13張..勁..(我應該還漏了飲品那張沒影呢?)這裡大部份同事都係朝氣勃勃的年青人..超難得完全不漏單..又唔使追..而且上菜很快..(對不起..之前有過太多次在其他食肆被年青人hea服務的經驗了..所以有點陰影..)最討厭那些等了又等..結果還要漏的放題..放題很多時都會瘋狂的叫..哈..這裡多數都會少份量的上..所以即使叫多了都不怕吃不晒..(怕檯不夠位放好了^^)如想要大份量就記得在點菜紙上註明..吃放題我多數都不會叫壽司..因我食量有限..唔想舊飯阻住d位^^刺身部份不可少..三文魚..希靈魚..八爪魚..赤貝..甜蝦..榮螺片..全都不錯..當然要encore啦..赤貝更加叫了三轉呢..升級部份的皇牌特大日本赤蝦刺身都算大隻..雖然肚子位置有限..但我都
係旺角中心附近收到阿姐派'番本'的傳單..一於去試試..

最討厭那些等了又等..結果還要漏的放題..

如想要大份量就記得在點菜紙上註明..
刺身部份
升級體驗部份
升級部份的皇牌特大日本赤蝦刺身都算大隻..雖然肚子位置有限..但我都吃了3隻呀..
北海道帶子都ok鮮甜..但未免切得太薄..感覺不滿足..
公司老闆說過..放題如有油甘魚就一定要吃..因為算係較貴的部份..不過..我又唔覺得特別好食..我寧願多吃赤蝦了..
北寄貝不過不失..正常表現..婆仔性格..總覺得吃日本放題一定要吃多些刺身才抵呀..
升級體驗部份
升級部份的羊架是必吃item..燒得剛剛好..肉嫩又香又惹味..一定要叫呀..
蟹粥就..沒必要可不叫..
前菜及卷物
前菜部份的三文魚皮和胡麻凍豆腐都不錯..三文魚皮惹味而爽..吃完想再吃..
辣味螺肉和在外吃的一樣啦..
浸白蜆就有點求其感覺..淡..沒什麼味道..
很想吃鰻魚和玉子..但真的不想吃飯..所以放棄啦..如果有得單叫鰻魚和玉子就好啦..
老公叫了三件卷物..hee^^都話過我唔會係放題食呢類白飯啦..點知老公話預左我..激氣..um..不覺得有何特別..
一品料理部份
料理方面我們叫得比較多..
xo醬炒魷魚鬚..老公叫的..我吃了一條..um..魷魚鬚都是酥炸最好味..
豚肉生姜燒..估唔到個汁幾好味..豚肉半肥瘦..唔錯..
和風牛肉粒..牛肉粒肉質夠嫩不錯..但醬汁有點咸..
鹿兒島豬軟骨好味..我很喜歡吃軟骨的..加上醬汁香甜..正..
金菇肥牛卷..除非肥牛燒太乾..否則一般都會煮得好吃..這裡的醬汁不錯..老公大愛..所以當然encore啦..
料理部份值得一讚..所有好味醬汁都是不同味的..不會是..好味..但原來是整間公司..所有食物都一樣醬呀..^^
爐端燒部份
爐端燒方面..我很喜歡吃粟米..不過這裡的燒粟米完全不熱的..一件就夠了..
香燒味林劍魚乾..eee..好乾又硬..不好吃..
孜然七味牛肉粒串..又香又惹味..一串三粒..細細粒很可愛..不過多吃就覺咸>~<
鹽燒海老串..um..是我的問題..我一直都很怕燒蝦後蝦殼的燶味..然後好像令蝦肉都有燶味一樣..
黃金焗蠔唔錯..不過其實不太覺有蠔..哈哈..我相信是較細吧..
烤有機菠蘿..我是菠蘿精來的..但一定要吃甜啦..um..這個很酸呀..而且又是凍的??烤什麼??
天婦羅部份
估唔到係日本放題飲的人蔘雞湯..竟然都不錯喎..甘甜有雞味..試得過..
虎蝦及南瓜天婦羅..一定要上菜即趁熱吃..否則冷了就不好吃了..
糖心蕃薯天婦羅很好吃..吃完一次又一次..煙煙韌韌甜蜜蜜..好好味..
炸物及烏冬部份
炸雞軟骨粒..份量多..香口但有點咸..
炸廣島蠔..um..好像有點雪藏味..
雪花肥牛烏冬..正常表現的味道..不過不失吧..
我肚子位置有限..明顯這是老公點的..我輕呷一口就夠了..
反而有點後悔..忘記試川風雞絲麻辣粉..我不是吃得很辣..但近年愛上了麻辣的香..
甜品部份
明明已飽到上頂了..但女人有個甜品胃嘛^^
綠茶雪米糍..味道不錯..但好似溶了點..
雀巢芝麻雪糕當然沒特別..和平時在街上吃一樣啦..
鮮芒果布甸..現正芒果當造時..芒果甜當然好吃啦^^
飲品部份..梅酒
汽水任飲算是正常吧..不得不提..這裡竟然連梅酒清酒都可任飲..之前在外面的放題都要另收費呢..
或者這都是吸引食客惠顧的賣點之一啊..
經過一輪'狂風掃落葉'不停的吃..真的飽到傻了..肚子超滿足~
2014-03-31
刺身部份