2014-06-22 2086 瀏覽
最近朋友腸胃不太好,同事曾介紹呢間新式齋館小菜好好食,所以特意訂檯試一試 店舖面積比較細,枱與枱之間距離好貼近,所以比較逼及狹窄,不過唔緊要,為左食好野在所不計,我地最終點了以下菜式: 蟲草花燉原隻椰皇:味道好鮮甜,吸收晒椰皇本身香甜味,內饀除蟲草花外,仲有雜菇,用料足,值得推介北京片皮鴨(6個掛包):用菇片做鴨肉,加青瓜條及醬汁用掛包夾住嚟食,味道唔錯 酥炸生蠔:個脆漿好香脆,內餡用雜菇製成,好好味,正!! 原隻南瓜黑松露焗飯:原個南瓜做盅,好多南瓜茸,內有少少齋魚肉,所以味道好香濃 雜齋拼盤:今個月餐館推介,只需點滿小菜$100,加$1便可以換雜齋併盤,非常超值呢間餐館菜式新穎,打破一貫齋館既形象,味道尚算菜式,但唯一缺點某些職員服務態度欠佳,因為可能人多關係,上菜速度本身唔算太快,所以坐左一個鐘,每樣小菜只食了大約一半,侍應就問我地仲要唔要??令我地好愕然!!當食到七成左右,有位侍應不停響我地附近話出面有客嫌等得耐,初時我地聽落不以為然,後尾佢同其他侍應講,話睇落我地實食唔落,快d執野啦,我地聽落好尷尬,最衰就係手指指,真係幾唔開心,前後最終只坐接近兩小時,雖然明白你地想做多一枱

酥炸生蠔:個脆漿好香脆,內餡用雜菇製成,好好味,正!!
呢間餐館菜式新穎,打破一貫齋館既形象,味道尚算菜式,但唯一缺點某些職員服務態度欠佳,因為可能人多關係,上菜速度本身唔算太快,所以坐左一個鐘,每樣小菜只食了大約一半,侍應就問我地仲要唔要??令我地好愕然!!當食到七成左右,有位侍應不停響我地附近話出面有客嫌等得耐,初時我地聽落不以為然,後尾佢同其他侍應講,話睇落我地實食唔落,快d執野啦,我地聽落好尷尬,最衰就係手指指,真係幾唔開心,前後最終只坐接近兩小時,雖然明白你地想做多一枱客人既心情,但都要尊重現有客人,再唔係可以效仿其他餐廳做法,預先跟客人講聲限食一個半至兩小時,不過無客等可以坐耐d,起碼等客人有個預算,希望餐廳作出改進啦!
2014-06-06
生日