2014-06-20 1373 瀏覽
睇戲前想食晚餐,但朋友想食waffle所以就去咗甜牙牙喇。其實有啲唔習慣晚餐食甜品。anyway因為6點到,所以唔洗等。今晚叫咗朱古力士多啤梨waffle同芒果pancake。一嚟到見倒plating真不錯。當然疊到咁高一定要用木簪吉住。waffle本身無咩甜味,欣賞佢糖漿另上可以自由控制甜度。但就感覺比較唔complete。好似左邊一堆waffle,右邊一舊雪糕,分得清清楚楚,好難撈埋一齊。加上一球雪糕cover唔倒成棟waffle。至於pancake。本身其實係個好易整嘅甜品而材料簡單。所以無咩特別。個人覺得稍微太甜。成日都覺得,甜品點為之好,係甜度控制得宜而其他配料鮮味突出。就算一個好嘅甜品師傅,都唔係款款拿捏得好。對local小型甜品店來說質數是好的。但我下次嘅quota唔會俾佢lu