2014-06-20 9705 瀏覽
約左同班舊同學聚會,同學指定要試一試宮崎,就訂了位,大家都好準時7:30到達,不用等就有侍應帶我們就坐。其實本人都係第一次食宮崎,感覺還可以。   首先每人都會送隻大蝦,蝦肉非常爽口彈牙,又夠大隻,一個字,正。   然後order左一d食物都跟住送到。刺身同壽司質素一般,但都可以接受。   之後大家轉攻牛肉同海鮮,蔥醬牛胸腹是水準之作,厚薄適中,非常爽脆。牛仔骨燒完好香,入口嫩滑,而且肉汁仲保留得住,很好吃。   海鮮方面,第一時間即試我最愛的扇貝,加片牛油一齊燒,燒出來真是特別香。魚類同青口都還可以。   到豬肉,厚厚豬頸肉燒完都很爽脆。第二最愛的五花肉都沒有令我失望,肥肉和瘦肉分佈均勻,很好食。   至於蔬菜,選擇都算多。有粟米,九菜,茄子等等。豐富的晚餐,大家都食得津津有味。價錢ok,可以接受,一定會再試。
,蝦肉非常爽口彈牙,又夠大隻,一個字,正
。   然後order左一d食物都跟住送到。刺身壽司質素一般,但都可以接受。   之後大家轉攻牛肉同海鮮,蔥醬牛胸腹是水準之作,厚薄適中,非常爽脆。牛仔骨燒完好香,入口嫩滑,而且肉汁仲保留得住,很好吃。   海鮮方面,第一時間即試我最愛的扇貝,加片牛油一齊燒,燒出來真是特別香。魚類同青口都還可以。   到豬肉,厚厚豬頸肉燒完都很爽脆。第二最愛的五花肉都沒有令我失望,肥肉和瘦肉分佈均勻,很好食。   至於蔬菜,選擇都算多。有粟米,九菜,茄子等等。