2014-06-17 1413 瀏覽
HAPPY FRIDAY梗係要搵D特別野做下, 夜工行完街去左PMQ night market, 結果好似無咩夥睇又多人, 諗住係night market會食野, 所以dinner淨係食左少少野, 11點幾就有d肚餓喇, 行去PMQ已經經過呢間糖水舖架喇, 朋友仲話呢間夠晒特別, 因為係條斜路上面, 坐得辛苦不過有風味, 所以行完PMQ就去左食綠豆沙!平時綠豆沙配香草定海帶都係間舖決定, 我就無咩所謂2樣都食, 點知呢度有得揀! 佢煲晒2隻綠豆沙, 令我有D suprise, 而且見佢舖面咁簡陋, 以為無凍既 (之後諗返都有d唔make sense, 香港咁熱, 凍應該好賣過熱 xd), 最後同朋友一齊叫左碗凍既海帶綠豆沙原諒太黑影唔到相, 海帶好大塊而且都幾多, 煲到林晒架喇, 不過仍然有咬口, 唔係一pat pat既, 不過我地都覺得甜左少少, 其他唔錯!  之後我地好辛苦咁終於加到個糖不甩!  黎到仲好熱, 上面既花生椰絲好香, 配埋一齊幾好食!其實見到人地d麵都好似幾好食, 幾香又有料! 下次有機會再試!ps, 老闆娘睇黎脾氣唔係太好, 可能因為熱左一日...  叫野食都係一次

ps, 老闆娘睇黎脾氣唔係太好, 可能因為熱左一日...  叫野食都係一次過叫晒好d, 唔係加單又唔敢叫佢, 叫左又唔肯定佢係咪聽到, 不過其實佢係聽到, 所以都唔洗成日催....
$20 (宵夜)