2014-06-17 3960 瀏覽
見到大家對佢有咁好評,終於俾我有時間,上去試試。上到去,因為早(6點)所以唔需要等位,又無咩人,所以感覺ok。坐低後,叫左個 菇rissoto 同 carbonara , sorry,無影相。話說頭盆嘅salad 同 湯都算ok,湯嘅味道偏淡,但直至主菜黎到,就有讚有彈。菇rissoto :味道濃,但因為裡面嘅芝士加cream嘅味道濃,不過最大問題,因為要減低成本,用錯菇,平價冬菇帶酸味,令到整體跌分,香香嘅cream裡面帶出酸酸嘅味道。carbonara:錯誤嘅煮法,落左cream,而唔係傳統嘅蛋黃加芝士收水嘅製成品,所以出到黎嘅時候,好似洗濕頭髮咁,味道普通,只有cream釣味,無左carbonara應有嘅味道。最後,食到尾聲,人都開始多,煮野都多左,油煙味簡直令我完全透唔到氣,咳得好厲害,走時啲衫都沾滿油煙味。整體今次話我知,我唔會再返去。

整體今次話我知,我唔會再返去。
2014-06-02