2014-06-14 5405 瀏覽
依到係開晏就五點嫁,係銅鑼灣行左一個晏就,見時間差唔多同朋友就早少少上去坐坐下,等埋最後一個人,我地就只係叫左一個二人套餐,因為大家唔大食, 而依個二人套餐有咩呢,首先就有兩個湯,仲可以加錢轉做冬瓜盅,不過對佢無咩興趣,今晚既例湯就係依個木瓜煲魚,好少飲木瓜湯,,雖然味道唔算太濃,但幾清甜,都算唔錯喇。之後仲有兩款小菜,我地就叫左清蒸紅鮪,翡翠炒斑球加埋依個脆皮燒腩仔,依個清蒸紅鮪,雖然紅鮪本身唔算滑,佢個魚肉肉質都算實,而且食落都幾新鮮,唔錯蒸既時間都控制得幾好,之後就你翡翠炒斑球,西蘭花走油走到幾好,夠爽口,斑球都唔會呃人,夠哂大塊,食落幾有口感,依個都唔錯,之後就係脆皮燒腩仔,皮做得夠哂脆,不過整體就比賽瘦左少少,所以食落無咁香口, 整體都唔錯。