2014-06-03 5445 瀏覽
六點幾行過兆萬,有一個白衫侍應介紹呢度既半自助餐佢禮貌好好 態度友善令我同朋友決定今晚晚飯就向呢度試一試八點幾黎到,餐廳坐左一半人即使呢日係星期二,以地區旺角黎講都太少人。但諗到呢度開左唔係好耐,就覺得都唔出奇…門口個帶位一路傾緊訂位電話,我地同後面兩位太太等左一段時間,估計佢地人手不足所以比較慢坐低後迷茫既一餐開始,佢地畫個兩張紙同出面menu有出入,原來三文魚刺身要同佢order既甘為免等太耐,我一次過畫15隻生蠔同3件鵝肝,同埋熱盤main dish都一次叫晒。好啦 甘叫完我地就出去睇下拎左凱薩沙拉 薯仔沙拉凱薩個醬食多幾啖唔ok薯仔都麻麻地磨菇忌廉湯好過平時龍蝦湯試左左一啖普通三文魚頭腩偏乾藍青口有怪味炒飯合理芝士焗帆立貝無味main dish1:燴牛尾完全唔入流無資格做main dish,唔入味亦唔香,寫入任點比人試下會比較合理main dish2:非洲香辣雞乾,似一個小菜多啲,唔係完全無可取既地方,個汁似印尼炒面個種甜甜地,可惜除左層皮,it is nothing係咪好奇怪,說好的三文魚鵝肝生蠔去左邊呢問侍應佢只答一句黎緊,唔會差你地雖然我食緊半自助餐,但頭盤同冷盤放向ma
六點幾行過兆萬,有一個白衫侍應介紹呢度既半自助餐
佢禮貌好好 態度友善
令我同朋友決定今晚晚飯就向呢度試一試

八點幾黎到,餐廳坐左一半人

好啦 甘叫完我地就出去睇下

炒飯合理

芝士焗帆立貝無味

main dish1:燴牛尾完全唔入流

main dish2:非洲香辣雞

係咪好奇怪,說好的三文魚鵝肝生蠔去左邊呢
侍應佢只答一句黎緊,唔會差你地

雖然我食緊半自助餐,但頭盤同冷盤放向main dish同開胃菜前係有原因架

過一陣三文魚黎,比想像好係有冰底,味道合理無古怪

鵝肝多士塊鵝肝有渣,唔係入口即溶個種,佢底下個塊多士好油,我地講笑話出出面拎塊生果夾埋佢,兩個ok一個話fail

main dish3:龍利柳,完美體現一分錢一分貨既道理
三個dish中比較好既一碟,但只係比較好,無咩令人想再食多次既印象。配菜既薯仔比魚更出彩
廚房請好好反思
食晒所有熱盤後,我既生蠔千呼萬喚終於出來
呢個時候我個口已經食完各種重味既食物,我地總共叫左十五隻,無品種注明,分開兩盤拎黎,好古怪地左邊明顯比右邊暖,口感同味道每隻都有差別。大部分新鮮,比較creamy, 無礦物同海水味。當然裡面有劣貨,但考慮到一分錢一分貨,呢個品質係可以被接受既

埋單前,今日六點幾個白衫侍應主動問我地既意見,解釋餐廳個menu未定,人手都唔夠既事

結帳577元,好迷茫既一餐飯