2014-06-04 2120 瀏覽
今日同事講起話想食上海野,我腦立刻諗返起之前食過一次超好味既大閘蟹小龍包,所以就提出要食呢間,哈哈哈哈!我地一行四人入到黎坐底,揀左一個套餐加一堆散叫。套餐有一個紅燒牛肉麵,鍋貼同小食。另外我地叫左蒜蓉油墨菜,薑汁芥蘭,滷水雞翼,水晶蛋,醉雞,金牌小龍包同菜肉雲吞。首先黎既係套餐,紅燒牛肉麵幾好,湯夠濃味,麵質okay。鍋貼都okay,只係得4隻,好似有啲份量唔夠咁,最後就係個最過份既小食,上枱既時候我都不禁問左一句,做咩咁似隔離枱食淨拎過黎既?出奇在,佢答我地呢個份量係咁。好彩佢都叫有啲禮貌咁答,唔係真係嬲呀!之後就到我地散叫既菜肉雲吞,清清地,雖然個樣有少少似出面現成買個啲急凍雲吞,但佢既味道幾好。滷水雞翼好入味,都唔錯。水晶蛋個樣好靚,但黎到既時時候好似倒瀉晒咁,唔開心囉。之後仲有醉雞周2個菜,醉雞好nice,冇乜骨,好酒!另外2個菜都炒得幾好,勝在夠爽脆~ 最後一提小龍包,事關我地掛住食,都唔記得左影相,但相比起之前個個大閘蟹小龍包,差好遠