2014-05-29 26179 瀏覽
同男朋友慶祝3週年 今次就黎左帝京花月庭試下聽就聽得多 食就第一次上openrice搵電話book位嘅時候睇到有優惠可以平d 又真係幾抵喎就決定食花月庭去慶祝我地嘅週年紀念日。我地5:45分準時去到,侍應生帶位嘅時候經過有好多位,好大可以容納好多人。又多長枱,可以比一大班朋友黎慶祝。坐低左之後侍應生好有禮貌甘話我地有袋同褸,所以幫我地笠椅套,避免整污衊。服務態度好好。準備開餐啦~因為我地好準時到嘅關係,見仲未有人開始拎野食。我就出左去~見無人就緊係拎生蠔先啦。D蠔都幾鮮~平時嘅我其實好小食生蠔都覺得真係幾唔錯!拎完蠔就緊係到海鮮啦~選擇就唔係好多!有長腳蟹,青口同蝦。不過我係一個超鐘意食長腳蟹嘅人,佢啲蟹腳都真係好鮮甜。不過係去到我食左幾輪之後放新嘅落去速度好慢。靜返d都係唔多靚夾唔落手~蝦同青口都好新鮮~海鮮之後就講下魚生~同樣都真係好新鮮。呢度其實食物種類都幾多~都有幾多值得推介嘅食物~首先要推介嘅係燒龍蝦,好多人排隊食。記得呢個崗位嘅員工好有禮貌~我同男朋友拎左幾次,佢每次都雙手比碟又微微躹躬。好好嘅服務態度,抵讚!第二我要推介嘅係鵝肝因為都好多人排隊~呢樣真係幾好味。每次拎到就
同男朋友慶祝3週年 今次就黎左帝京花月庭試下
聽就聽得多 食就第一次
就決定食花月庭去慶祝我地嘅週年紀念日。

又多長枱,可以比一大班朋友黎慶祝。

準備開餐啦~

D蠔都幾鮮~平時嘅我其實好小食生蠔都覺得真係幾唔錯!
拎完蠔就緊係到海鮮啦~選擇就唔係好多!
有長腳蟹,青口同蝦。

蝦同青口都好新鮮~
海鮮之後就講下魚生~同樣都真係好新鮮。

呢度其實食物種類都幾多~
都有幾多值得推介嘅食物~
首先要推介嘅係燒龍蝦,好多人排隊食。

第二我要推介嘅係鵝肝
因為都好多人排隊~呢樣真係幾好味。每次拎到就算係幾大舊。見到前面有人果舊較細員工會加多舊細嘅,又係值得一讚!
呢個鵝肝嘅所用嘅汁襯埋件鵝肝真係好好味~

小食佢地都幾多~唔錯唔錯
壽司種類比較小~佢有兩種。不過其中一種有和牛,而我係唔食牛嘅人,就真係得一款可以食。

食到差唔多飽就開始食甜品啦~
甜品就都幾多選擇,而我要推介嘅有兩樣。

推介嘅甜品分別係萄撻同北海道3.6牛奶燕窩布丁
萄撻佢細細件,可以成件放入口!又好脆身,甜道剛剛好!
而牛奶布丁又係甜度適中,細細杯好正!

今餐食到好滿足亦~我相信如果之後我會再黎食😁😁
2014-05-28