2014-05-29 7854 瀏覽
穿過一片杜琪峰式警匪片嘅經典街景,走入一棟殘舊嘅工廠大廈,搭上一部「迷離夜」式嘅電梯,發現工廈內的一片天地!要提早兩個月Book先食到。其貌不揚,裝修一般,食物就真心唔錯。激贊杏汁白肺湯同冰醉瀨尿蝦!肺處理得好乾淨,湯煲到好香濃,一人得一碗,好矜貴😁 瀨尿蝦勁大隻!啖啖肉,連蝦鉗都好好肉!肉身爽,羔香,淡淡酒香,食完呢兩隻已經好滿足😍其他小菜亦都不俗。蝦醬骨好入味,上檯時已聞到好香,不過略嫌咸,適宜送酒。三寶嘅炸大腸皮脆;鹹魚肉餅同蝦醬骨嘅炮製方法應該類似,都係好入味;招牌叉燒,煮到收汁而成,非碳烤類。呢度碟頭大,仲有好多菜式好想試但都無肚載,多啲朋友一齊share就可以試多幾碟餸喇。發現我哋隔離張大檯嘅朋友好醒,佢哋原本應該係唔識嘅,可能透過網絡約埋一齊嚟呢度「拼檯」。亦都只有有咁上下實力嘅餐廳先可以令人諗到如此辦法。
2014-04-11
  • 冰醉瀨尿蝦