2014-05-23 1274 瀏覽
今日喺呢頭做完野又累又勁肚餓~誓要搵個好的地方休息下~路經此地~記得有會員咭的話第二客TEA SET可有半價優惠~咁著數~可以一試~入到去雖然唔算好多人~~但靠邊坐位已經冇晒~服務員先生帶我去左中堂一張枱正正就喺水吧前面~我自己好少坐得咁''正中'',感覺有少少奇怪~一坐下我發覺頭頂有氣流衝擊,望一望,原來係風口位,服務員先生好快留意到,仲問我洗唔洗熄左個冷氣..嘩~試問我又點敢要你地熄冷氣呢~其實可以調我去第二個位就可以了.我冇開口講,以為佢識做,點知佢冇反應,我講左句''唔洗''之後,服務員先生再冇跟進就走開左, V__V睇睇餐牌~D相又靚又吸引!因為太餓,所以誓要夠飽~~!!最後點左個招牌肉醬意粉餐同一客炸釀三文魚磨菇餐酥皮龍蝦湯 -酥皮來到的時候已經唔係好谷起,只可以話係一片酥油皮蓋在碗上,篤落去己冇左卜卜脆的感覺,龍蝦湯好夠熱,只係我覺得咸味比龍蝦味更濃芝士肉醬意粉 - 店中經典名菜, 上枱時仲好夠熱~芝士唔算得上好多~有可以拉出絲的感覺~肉醬汁好入味~而且份量好足夠,意粉煮得相當好食~烚熟左之後相信有搵過橄欖油撈左几下~意粉唔會互粘,一條條食落好有口感,炸釀三文魚磨菇 -
今日喺呢頭做完野又累又勁肚餓~誓要搵個好的地方休息下~
睇睇餐牌~D相又靚又吸引!因為太餓,所以誓要夠飽~~!!
最後點左個招牌肉醬意粉餐同一客炸釀三文魚磨菇餐
炸釀三文魚磨菇 - 超好味~上枱仲係好熱,炸得好乾身,脆卜卜但係又唔燶~咬落去啖啖三文魚肉~即使放左陣先食. 磨菇都冇出水情況~ 正~
兩杯餐飲~ 我點左兩杯熱檸密潤一下,心諗服務員應該會為我分開上~點知服務員姐姐一次過黎晒~ 一枱都係野飲~令我看似好大食咁~ HA....乜佢地唔會覺得冇唔妥架咩?!
不過算啦~食到好味既野~比人覺得我大食少少又點話~!! ^__^
題外話/補充資料: 店舖本身冇洗手間設備~要解手的話就要去商場的洗手間...行遠一D!
2014-05-20