2014-05-17 3203 瀏覽
呢晚同朋友黎食晚餐。以前只係食過大漠好抵食的 set lunch, 味道不差,但說不上大驚喜。今次特意黎試晚市,菜式比起 set lunch 更精彩同有特色!大約七點三到,因而訂左位所以唔使等。我地叫左酸奶,羊肉粉絲湯,燒羊鞍和羊肉炒飯。每張枱都有一個餐前小食。是一小碟白菜仔,用芝麻和麻油醃過,蔬菜爽口,麻油香剛好不會「醃過龍」。我一向唔鐘意食餐廳的醃製小食,但呢個我就幾鐘意,因為感覺清新健康唔會過鹹  之後到酸奶。本來以為好似印度餐廳個 d 乳酪飲品咁,但佢係一碗上的,好細碗。  不過佢比較稠身,入面加左好多提子乾和 nuts,食一口已經有滿足的感覺   兩個人分住食其實都夠呢~羊肉粉絲湯的羊羶味最重,可能因為羊的精華都濃縮哂係湯入面啦~羊肉粉絲蘿蔔蔔絲芫茜,口感好豐富 最好食係燒羊鞍。羊肉外層燒得好香脆,肉汁仍然鎖係羊肉入面,夠 juicy   侍應會送上黃薑粉和一種辣粉畀你自己調味,不過我地都係鍾意齋食多 d ~羊肉飯除左紅黃椒同羊肉外,重落左提子乾。飯粒夠乾夠分明。有時食食下食到甜味感覺跟在吃菠蘿炒飯差不多呢~計埋加一,呢餐總共食左 $357。雖說不上便宜,但味道不錯

餐前小食白菜仔
 兩個人分住食其實都夠呢~
酸奶
羊肉粉絲湯
燒羊鞍
羊肉炒飯
計埋加一,呢餐總共食左 $357。雖說不上便宜,但味道不錯,雖然份量不大但都夠飽~
2014-05-16
餐前小食白菜仔