The Market

2014-05-14 17505 瀏覽
終於有機會同蝦子餅試The Market Lunch Buffet了,我地需至少一個月前才成功訂到位,所以沿路帶住期盼既心情去食入到裡面環境好舒服,有自然光照入餐廳內,令人有一種好舒服既感覺刺身方面:三文魚同甜蝦刺身新鮮及肥美,超正~~~Lunch buffet既然有燉湯飲,是日燉湯係香菇燉老雞,香菇好大塊,味道鮮甜,我同蝦子餅忍唔住每日飲了兩盅,一定要試蟹腳,鮮蝦及青口:好新鮮,我地食左好多,超正~~~泰式豬頸肉:超好食,配泰式辣汁一流香煎龍脷柳:用蛋汁煎龍脷柳,所以味道好正~~日式炸雞柳:好好食,配千島醬食一流甜品方面:有蝦子餅至愛既貓山王,廚師會逐件炸,味道香濃,不過蝦子餅食左兩件後就被KO了,因為真係太漏了,如果就咁食就最正,不過……Impossiable 啦而我就享用其他甜品,廚師真係好細心,將每件西餅切食一小口份量,所以客人可以每種味都能品嚐,本人對非常欣賞綠茶類既所有甜品及焦糖燉蛋,因燉蛋內有好多雲尼拿籽,質感好滑,味道好香濃,好常正 最終我地每人加$48任飲鮮榨果汁,味道真係好正,尤其食緊油膩食物時飲,感覺好似清走部份內疚感,罪過罪過

刺身方面:三文魚同甜蝦刺身新鮮及肥美,超正~~~

蟹腳,鮮蝦及青口:好新鮮,我地食左好多,超正~~~
泰式豬頸肉:超好食,配泰式辣汁一流
香煎龍脷柳:用蛋汁煎龍脷柳,所以味道好正~~

日式炸雞柳:好好食,配千島醬食一流

而我就享用其他甜品廚師真係好細心,將每件西餅切食一小口份量,所以客人可以每種味都能品嚐,本人對非常欣賞綠茶類既所有甜品及焦糖燉蛋,因燉蛋內有好多雲尼拿籽,質感好滑,味道好香濃,好常正

2014-05-12
生日