餐廳: 大班樓
資訊:

2014-05-04 4838 瀏覽
今日成班舊同學去食飯聚舊,有人訂左去大班樓,約左晚上七時半,準時去到,地方唔算太大, 不過就有兩層,最後既就唔會太嘈,燈光算暗,比番私隱既感覺你。當然由同學發板,首先係一個酥炸金針菇,炸得夠乾身,雖然係炸,不過真係少少油都無,果然強,又夠鬆脆,小食黎講都真係講究.之後就係一個粗海鹽乾蔥切雞,唔知太特別,有少少似白切雞,好彩,個雞肉都算滑,不過比起上一個,味道就普通左少少,再黎就係一個梅肉桂糖醋排骨,依個個話梅味好重,好香,酸酸地既排骨,肉質都唔錯,味道夠哂濃,果然唔錯呀最後就食一個桂花杞子雪糕,佢地聽講有好重既牛奶味,我自己當然唔知,都幾好食,好多杞子肉嫁,不過就唔算好香,少少杞子味,都算唔錯,傾下計食下飯都幾好