2014-05-04 2332 瀏覽
今日就係依到附近有活動,朋友就建議我地去品香樓食飯,佢話佢之前讀書成日係到食飯,咁就去試下喇,今次大家都唔係太肚餓,所以無叫太多野食,而且人數唔多。所以只係叫左一個炒飯,雞翼同其他少少野,雖然大家都唔太肚餓,但雞翼竟然有八隻咁多,每人都可以食到2-3隻,應該都會好滿足。佢雞翼係新鮮炸起既,一咬落去就即刻有油流出黎,味道好好,而個外皮都好酥脆,炸得唔錯。,不過佢個南乳味都幾香下,雖然只係淡淡地,但都食得出有,鍾意南乳可能覺得唔夠,自己就岩岩好,不過整體都係好食既之後就係一個明太子炒飯,不過就見唔到明太子喇,不過唔緊要,因為都好好食,炒飯本身炒得非常靚,飯炒到粒粒分明,好夠鑊氣。只係用簡單既材料雞蛋、蔥同菜頭去炒。不過依到既手勢非常好,所以都可以炒得出有水準既炒飯。