2014-05-06 3961 瀏覽
3月27日, 因為今晚想去跑下步, 所以揀咗食一d比較light嘅野, 呢度夜晚除咗pasta之外, 都仲可以食三文治同all day breakfast. 可能夜晚比較偏門, 人流唔算多.::: 黑椒牛肉軟芝士三文治 ::: $50雖然話就話係輕食三文治, 不過份量都好大件, 好多材料好厚~ 因為除咗燒牛肉同芝士之外, 仲包住生菜、蕃茄同青瓜, 夾起上嚟都唔少野~ 材料都幾新鮮, 牛肉啖啖嘅黑椒味配上清甜嘅生菜青瓜, 加上濃郁口感嘅芝士, 入口好豐富~ 三文治又夠厚, 食晒成件都幾飽~::: Egg Benedict :::呢個egg benedict個包底唔係用muffin, 而係用上黑麥出品嘅麵包, 雖然係幾特別, 但係唔知係因為我地夜晚食d包已經擺咗成日定點, 呢個麵包質地偏硬, 就算點埋蛋汁同荷蘭醬都偏韌, 令整體感覺差少少... 可幸兩隻蛋都夠流心, 蛋汁都算澎湃, 撈埋火腿食都係好味嘅~ 伴碟嘅沙律份量夠多, 可以平均番egg benedict嘅飽滯感.跟餐要咗杯鮮橙汁, 都係現成貨色, 一般般.喺天后夜晚要搵間靜靜地嘅餐廳唔係咁易, 呢度都不妨係一個好選擇, 可以食飽肚

喺天后夜晚要搵間靜靜地嘅餐廳唔係咁易, 呢度都不妨係一個好選擇, 可以食飽肚食物, 又可以輕食, 唔錯~
黑椒牛肉軟芝士三文治
Egg Benedict