星期日的晚上,約好一班老友食泰菜,懷念吓我地去旅行的美好日子。九龍城每逢夜晚都熱鬧到爆,揸車的我地更加係頭都爆。唯一可以的係代客泊車。七點到達,門口勁多人等位,好彩朋友們早已訂位入座!甫坐底食個豬頸肉先! 燒得夠香口,配上泰式辣汁,yummy!食泰菜,點少得生蝦刺身啊! 爽口,彈牙,新鮮,必食!小食唔錯之際,主菜開始黎,失望亦都跟著黎。冬陰功湯,齋酸唔辣,仲要唔係幾夠熱。芝士蝦丸: 都幾香口,一定要襯熱食,芝士其實無乜味。海南雞,半隻,隻雞完全無味,肉質非常(鞋),配上的醬汁只有薑味。 另加的油飯都好差,完全同白飯無分別。炒貴刁:好味的應該係酸酸辣辣,呢個又係無味。牛油蒜蓉大蜆: 好香牛油蒜蓉苿,大蜆很甜,這個很推介!燒烏頭: 皮燒得很脆,但整體偏咸。甜品:芒果糯米飯 芒果很甜,配上紫糯米椰汁,一人一口,眨吓眼就無喇。

七點到達,門口勁多人等位,好彩朋友們早已訂位入座!

食泰菜,點少得生蝦刺身啊! 爽口,彈牙,新鮮,必食!
小食唔錯之際,主菜開始黎,失望亦都跟著黎。

冬陰功湯,齋酸唔辣,仲要唔係幾夠熱。
芝士蝦丸: 都幾香口,一定要襯熱食,芝士其實無乜味。

炒貴刁:好味的應該係酸酸辣辣,呢個又係無味。
牛油蒜蓉大蜆: 好香牛油蒜蓉苿,大蜆很甜,這個很推介!
燒烏頭: 皮燒得很脆,但整體偏咸。

題外話/補充資料: 總結:味道和以前相比,普通了很多。 價錢尚算親民。食物上菜速度極快。不過服務態度就。。。自己調控心情罷。
2014-04-27