餐廳: 大中華飯店
資訊:

2014-05-01 7607 瀏覽
上次食完"大中華"之後,一直念念不忘,仲有好多别居風味既小菜未試呢 !咁啱又有班朋友想試下,即刻訂位先,一於訂埋上次未食既炭燒乳豬 先!試左上次未叫既菜式:-1. 炭燒乳豬 : 皮薄香脆, 肉質滑嫩。2. 冰鎮鮑片 : 口感煙韌,鮮味可口,忍唔住食完一片又一片啊!3. 南乳吊燒鱔 : 南乳醬汁剛好,鱔肉爽囗,炸粉薄脆。4. 撈起 : 有三文魚、青瓜絲、生菜絲、火腿絲、蘿蔔絲、黑木耳絲等撈埋一齊食,爽甜清新,囗感層次一流!5. 豉椒炒聖子 : 夠辣,聖子爽囗惹味。6. 豆角牛肉煲 : 牛肉鮮嫩,豆角爽脆。7. 竹笙雜菜煲 : 竹笙清爽。當然唔少得番叮上次既招牌豬手、炸大腸、椒鹽鮮魷等滋味小菜喇 ...仲食埋甜品糖水添 我個oreo木糠布甸,oreo餅碎夠質感,溝埋滑溜溜既布甸,超yummy吖!今餐又甘豐富了
先!

試左上次未叫既菜式:-
1. 炭燒乳豬
: 皮薄香脆, 肉質滑嫩。
2. 冰鎮鮑片
: 口感煙韌,鮮味可口,忍唔住食完一片又一片啊!
3. 南乳吊燒鱔
: 南乳醬汁剛好,鱔肉爽囗,炸粉薄脆。
4. 撈起
5. 豉椒炒聖子
: 夠辣,聖子爽囗惹味。
6. 豆角牛肉煲
: 牛肉鮮嫩,豆角爽脆。
7. 竹笙雜菜煲
: 竹笙清爽。
當然唔少得番叮上次既招牌豬手、炸大腸、椒鹽鮮魷等滋味小菜喇
...仲食埋甜品糖水
今餐又甘豐富了