2014-04-27 1874 瀏覽
我在附近工作的,經常都會到女人街食飯,首爾也是常去的,不過就未試過上openrice寫食評。呢間餐廳都幾多人的,有時要等位,不過d侍應都好配合,通常好快幫我地搵到位。裏面播住既系韓文歌,雖然少聽,但覺得比較舒服。散叫了個韓式烤肉伴飯,雜感冷面,泡菜鐵板牛肉飯,海鮮䈡餅,3個人share .首先個伴飯先黎,唔,個樣幾靚仔喎,好多料,有個汁比你mix個飯的,我仲問了waiter拿了韓式辣醬一齊mix. Taste good  I like it 之后就系個泡菜鐡板飯,哇,真系好香,我朋友最like香口野。雜感冷面是湯的,甜甜地,上面有几多配料;蟹柳,蟹子,甜雞旦條,仲有其他。。唔記得了。。反正味道不錯。麵是韓國橋麥麵的。海鲜葱餅, 黎到幫你切開了4塊,不用自己cut, 不油 which is how I like  it 一定要落個汁,個汁帶起個味道,唔落便淡一点。呢到都有fusion 餐,味道不是做傳統的, 較適合我地多d。今次冇order豆付鍋,因但我見隔离枱個d好多都有,應是該是推介。。wait for next time

裏面播住既系韓文歌,雖然少聽,但覺得比較舒服。

I like it

一定要落個汁,個汁帶起個味道,唔落便淡一点。

2014-04-15
  • 泡菜鐡板燒飯,韓式伴飯
  • 雜感泠麵