2014-04-24 2109 瀏覽
兩個大細路小聚,好好彩搵到一間值得再去嘅餐廳一坐低見到個menu, 就煩死人, 因為個個菜都好吸引, 個個好想食, 所以選咗兩個特別嘅一齊share下次一定叫一大班人再嚟, 可以試多幾款呢碟豬扒一嚟到出晒煙, 聞到好濃烈嘅黑椒味. 初時一聞到都心諗會唔會好辣? 但食落口又啱啱好, 個辣度又接受到個豬扒肉質好滑同冧身,因好多時出去D豬扒都好有口感要咬好耐雖然叫粗粒黑椒,但我就覺得個粗粒適中, 一咬到黑椒粒時個剌激感覺就好正呢碟菜一嚟到,我就 “嘩”一聲 因為見到D泡沫好靘同好開心, 見到D泡沫慢慢消失有少少浪漫嘅感覺, 哈哈紐西蘭A級牛柳好嫩滑,order 4成熟, 煮到啱啱好. 仲要好有肉汁同肉香味, 因我平時出去食牛柳會叫人俾其他調味料我, 但呢個牛柳絕對唔需要大蝦肉質唔鞋口, 撈少少汁食已經夠晒味自家野菌燒汁 好有濃郁嘅野菌味,仲要個汁唔太稀,剛剛黏上D蝦同牛柳上, 個味道match加錢要咗自家製甜品香濃硬身嘅芝士旦糕,簡直係我嘅至愛. 仲要一間餐廳可以做到有酒店feel 嘅芝士旦糕,真係好難得.
兩個大細路小聚,好好彩搵到一間值得再去嘅餐廳
下次一定叫一大班人再嚟, 可以試多幾款
板石燒 粗黑椒洋蔥豬扒
個豬扒肉質好滑同冧身,因好多時出去D豬扒都好有口感要咬好耐
紐西蘭A級牛柳伴大蝦配自家野菌燒汁泡沫
大蝦肉質唔鞋口, 撈少少汁食已經夠晒味
加錢要咗自家製甜品
芝士旦糕