2014-04-23 1033 瀏覽
某日要到附近辦點公事, 四圍都係地盤又唔熟路, 本來打算附近無咩好食, 經朋友介紹下黎到呢個熟食市場, 突然覺得搵到清泉其實呢個熟食市場兩層加加埋埋都應該有十間8 間食店, 但竟然大部份(定係全部?)都係食泰國野內裡係咪有D原因呢? 競爭好激烈喔~ 午市時間熟食市場己爆滿, 其中原因係旁邊既大型地盤帶旺呢度, 見到呢D帶旺小本經營既情況我個人黎講幾開心, 起碼佢仲頂得住, 我地就仲有好野食午餐$40 連特飲, 仲有多款選擇, 不過唔記得影餐牌果然有蟹味, 咖哩味濃郁香滑亦配合到蟹汁, 夠多咖哩汁, 大塊雞扒, 好快就清碟於是我連續食左兩日, 第二日先試佢招牌青咖哩, 香茅豬扒, 果然不錯, 夠椰香清新, 配上茄子感覺一D都唔求其, 但豬扒瘦左少少, 簿簿的一片 =.=!
內裡係咪有D原因呢? 競爭好激烈喔~

午餐$40 連特飲, 仲有多款選擇, 不過唔記得影餐牌
蟹汁咖哩雞扒