2014-04-21 3629 瀏覽
去赤柱玩當然要黎食西多啦!話說呀Q講左成個禮拜去赤柱,講黎講去都係想食呢間野,佢話上次去都10幾年前細細個,要去搵番D童年回憶咁話!我當然陪佢啦。我地空肚入去,一落車就急急腳搵呢間野,。幾年前仲讀緊理工果時同幾個同學走堂黎玩都係食佢,諗番真係好似琴日既事。 1545到都唔算好多人排緊,我地馬上入隊!愈排愈多人,出面生果店耐唔時叫人排番好唔好阻住人買生果,大約15分鐘坐得。呀Q話細個有蛋白西多,宜家無左。叫左餐蛋面,西多,凍奶茶X2面係賣淨得番呢款,其實無咩特別都係餐蛋面一碗咁。西多就不得了,一吉落道知軟綿綿,咖央個心少少甜甜地,唔係深水步果隻甜絲絲,正!奶茶就,,,,,坐到咁熱飲番啖,我覺得,,,我真係需要呢杯奶茶架!天氣唔太熱,但店內唔多通風,我見呀姐都有用餐巾係咁擦餐具。我地坐個位好近入面間車仔面店,佢地道無咩客,相信佢地椅桌共用,客人震穿過泗益先見到同入到去,需要高呼D人叫作地入黎。但係一退下午茶,聽到作地不停自怨自艾,亳不即極。我聽到作地講既野已經個唔洗些呢間車仔面。食品會為自己發聲,正如男朋友山長水遠都入黎食西多一樣。我地5點行過,泗益已經收左啦!
去赤柱玩當然要黎食西多啦!

叫左餐蛋面,西多,凍奶茶X2
餐蛋面