2014-04-18 4606 瀏覽
今日lunch時間難得蛇出來,約了很久不見嘅朋友午膳。PP度度都多人,朋友推薦咗呢間,一于試下。有set lunch,包括頭盤,主菜,甜品同飲品。由於啲西餐名太難記啦,以下啲名都係我起嘅。 頭盤都點咗ceaser salad,唔記得影相。用料靚,尤其讚風乾火腿。 番茄酸辣長通粉見巨紅噹噹,以為係茄汁味o者,點知食多几啖,好辣喔,真係估巨唔到。酸味也較重,反而食唔到咩番茄味,不如叫巨意式酸辣粉啦。 奶油汁烤魚伴烤蔬菜奶油汁望落好漏,但食落就唔咩味喔,唔bother蘸咯。反而魚就烤的好,外皮脆脆,魚肉新鮮,仍然很嫩。食完兩大塊魚,都好飽。下面嘅烤蔬菜就有點油。 甜品之意式燉蛋震騰騰,開心心,蛋味很濃,但有點甜,可以改進。如果焦糖味弄些就好啦,唔止蛋味咁單調。 甜品之意式忌廉奶凍呢個質感不得了,唔止雞蛋咁滑,好似初生嬰兒嘅肌膚。雖說是忌廉,但卻唔漏,味道輕甜,無負擔,口感幼滑,入口即化。 咖啡espresso好味,但說好嘅心形拉花呢?
今日lunch時間難得蛇出來,約了很久不見嘅朋友午膳。
PP度度都多人,朋友推薦咗呢間,一于試下。
有set lunch,包括頭盤,主菜,甜品同飲品。
由於啲西餐名太難記啦,以下啲名都係我起嘅。

頭盤

番茄酸辣長通粉

酸味也較重,反而食唔到咩番茄味,不如叫巨意式酸辣粉啦。

奶油汁烤魚伴烤蔬菜

奶油汁望落好漏,但食落就唔咩味喔,唔bother蘸咯。
下面嘅烤蔬菜就有點油。

甜品之意式燉蛋

甜品之意式忌廉奶凍

呢個質感不得了,唔止雞蛋咁滑,好似初生嬰兒嘅肌膚。

咖啡
espresso好味,但說好嘅心形拉花呢?