2014-04-17 5713 瀏覽
第二次黎呢度食 dessert tea buffet. 兩次都係團購,上次飽食一頓後話過唔會再食 dessert buffet, 唔係唔好味,只係太 Lou, ( 因搏命食)但一見有另一主題,又二話不說買左!今次係田園主題,見到 Macaron,玫瑰乜玫瑰物已經兩眼發光! 環境舒適、由於座位唔多,唔怕多人爭食!妨且我當日只有三枱人客,所以會見到我d相,好似無人攞過咁!玫瑰花茶茶味濃,食咁多甜品,消濟!Good! Rose Macaron  + bamboo charcoal Macaron 兩個都好脆,好味!我食左4件士多啤梨盆栽拍照ok. 但唔好食,只係一粒棉花糖上面有D扮泥嘅餅碎+ strawberry. 沒有誠意,don't waste your quota. Mini fruit tarts 正常野,但 tarts 皮較林,可以 don't waste your quota again. Cream sponge cake Must try. 本人十分喜歡 Angel cake. 所以超 like. 配 caramel crunch 一絶。鮮葡萄啫喱嘩!雖然好似好 simple
玫瑰花茶
茶味濃,食咁多甜品,消濟!Good!
兩個都好脆,好味!我食左4件

士多啤梨盆栽
Mini fruit tarts
Cream sponge cake
鮮葡萄啫喱
嘩!雖然好似好 simple. 但我同男朋友都每人食左兩個!因為好清,唔 Lou
Brownie
好味,朱古力味濃
Mini cupcakes
Cheese 超香,超好味,食左兩個
小食拼盤
記住個 scone 嘅jam 要係 dessert 枱自取。其他小食ok la. 主角不是咸點,所以我覺得可以接受!

雖然你會見到選擇不是超多,但信我,係唔會試得哂,每樣食一件基本上係好難!
本人就超x10 like. 但我係一個超好甜嘅人!

而家又有團購,鍾意朱古力嘅可試另一個主題,鍾意試多D 其他甜點就揀田園,本人較 like 田園,我想再買呀!但男朋友就警告我唔好再買。

$300 兩人,相比起 hotel high tea set for two, 下下要$300-$600。呢個算係超值!坐足兩小時!推介!
2014-04-02
用餐優惠