2014-04-17 13091 瀏覽
終於試左聞名已久既大埔巴希亞重慶燒烤啦!!雖然要搭好耐車先入到去,仲要個燒烤場係海邊但一入到去見到咁多人、咁熱鬧,真係好有氣氛,覺得一切都係值得既!我自己都係第一次試呢種燒烤,around 6至7個人用一個碳爐其實一去到要俾左錢先,之後佢就會每人派一張飲品券,每人只可以換2罐汽水如果唔夠,自己可以再買,同埋每人有一串菠蘿(超甜!!出面冇得扲的)跟住佢就會帶你去邊張枱,會幫你開埋個碳爐,所以基本上一坐落去就可以開始架啦!去扲野食個位有點兒細,同得一張枱得一隻碟可以拎野食,通常我地會一隻手拎成5,6串番去我最鐘意燒牛肉串、魷魚、豬頸肉、香蕉、芝士丸….仲有菜都可以燒~不過個度燒烤唔係用蜜糖,只會有一杯醬料同一杯水,仲有七味粉之類既野,不過貪心落太多會好咸! 整體黎講,我會俾幾高分呢間野,入到去任食串燒,而且氣氛好正,雖然當時係冬天好大風,但周圍都係碳爐,唔會好凍,very good!!
終於試左聞名已久既大埔巴希亞重慶燒烤啦!!
雖然要搭好耐車先入到去,仲要個燒烤場係海邊