2014-04-15 716 瀏覽
平時出街食飯都係食放題韓燒譚仔,食都食厭啦。所以今日就決定同朋友試下新野—鐵板燒。雖然聽個名好似好貴嘅,但係食完之後真心覺得唔錯又無其他人講得咁差,食完會有再黎食多次嘅慾望!今日星期五,晏畫嘅人流都幾多,我同朋友大約等咗十分鐘就有位 ,我地呢次係座吧枱位,可以望住啲廚師煮又係另一種風味!座呢個位之前可能會覺得好大油煙,但事實上係無嘅,可見係抽氣機上做得唔錯!讚呀!因為我同朋友實在太肚餓同menu上嘅圖片太吸引啦,所以我地點咗2款餐,一款係自選定食,一款係二人前鮑魚虎蝦西冷!落完單都無幾分鐘啲前菜已經上咗,味噌湯沙律同漬物,份量岩岩好,沙律酸酸地好開胃!終於啲餐嚟齊囇!份量適中,2個人岩岩好唔會食唔囇!鮑魚同虎蝦好大隻食落去幾爽同幾彈牙!西冷又幾大塊,不過我厭佢啲肥膏厚~雞排同啲菜一齊食真係無得彈!啲海鮮同佢地自家製嘅海鮮汁一齊食真係無得輸!唯一美中不足嘅就係飯唔算太多,不過香菇飯就好好食!自選定食有啲菜係底,啲菜又多又"林"!好好食另外侍應服務態度好又有笑容,廚師手勢非常純熟!而且出餐出得快唔會等得好耐,價錢合理!食完之後我會推介俾朋友!
今日星期五,晏畫嘅人流都幾多,我同朋友大約等咗十分鐘就有位
2014-04-15