2014-04-13 2398 瀏覽
幫襯過好多次啦,佢嘅湯頭唔係道道食到,所以會令你念念不忘,耐唔時就要去翻兜佢。係啲位「紮」啲逼夾啲,人多要搭枱啫。每次必點孖寶有,淨豬什鬚 + 蠔仔湯飯。兩個個湯都好飲到要飲清,湯頭有甜味,唔會好似其他鋪頭咁死鹹似味精湯,就算飲晒之後,都唔會好快口乾。豬什好乾淨,墨魚鬚無咩味道,不過爽脆。蠔仔雖細細粒,不過份量多,亦唔會有腥味。仲有肉碎、方魚碎、芫荽葱,好香。如果唔使睇價錢,以我鐘意食湯飯嘅程度,我想食兩三碗。另外佢嘅墨魚丸同出面大大粒好彈牙嘅嗰種唔同,佢地家係偏細粒少少,「林」身一啲嘅,唔會實的的、唔會好膠好彈,但都幾好食。油菜蠔油芥蘭同炸魚皮一般。之前已經聽人講TVB啲人成日幫襯,唔知係唔係,只記得TVB夜消磨有介紹過呢間嘢。當日有幸撞見葛民輝和一女子(似助手)黎食嘢。

油菜蠔油芥蘭同炸魚皮一般。

• 豬什墨丸鬚、蠔仔肉碎湯飯