2014-04-13 1153 瀏覽
行行下街有d餓有d攰突然見到bubbles bar,不如就試下佢既Tea Set啦:^)刁草三文魚辣根芝士酥盒酥盒香口酥軟,仲有微微甜味辣根味道唔重,cream cheese反而好cream好突出三文魚既少少鹹香剛好完滿了呢個小點鵝肝批無花果醬香草鬆餅鵝肝批份量大而厚,外表睇落十分豪爽鵝肝香而不油,實實地但唔係硬,夠哂rich無花果醬甜得黎夠清,剛好中和番鵝肝批既膩感香草鬆餅入面有d濕軟,但唔算油,加埋鵝肝批一鹹一甜配搭得宜挪威三文魚及魚子醬多士煙三文魚味道偏鹹,感覺係乾而少油既魚子醬味道香但味不算濃,加埋三文魚就有點油既感覺幸好佢既多士整得酥脆香甜,減低左油膩感黑椒牛肉芥末三文治牛肉只有薄薄一片,不過醃製過味道重,薄片反倒不會太濃味芥末味淡淡地,加上附係牛肉邊既黑椒辣味,唔會overload麵包不要提了,乾身淡味冇特別青瓜忌廉芝士三文治青瓜切成薄片卷住麵包,賣相幾特別青瓜仲有點水份有點爽口:^)cream cheese香氣濃郁,或許是塗得薄,食落唔會太搶太膩:^)麵包都係冇特別:^|雜莓焦糖燉蛋焦糖層甜中帶焦香,仲要好脆薄可口:^)燉蛋細滑忌廉香好重,加左雜莓酸酸地又自然,好解膩:^
行行下街有d餓有d攰
刁草三文魚辣根芝士酥盒
酥盒香口酥軟,仲有微微甜味
三文魚既少少鹹香剛好完滿了呢個小點
鵝肝批無花果醬香草鬆餅
鵝肝批份量大而厚,外表睇落十分豪爽
鵝肝香而不油,實實地但唔係硬,夠哂rich
無花果醬甜得黎夠清,剛好中和番鵝肝批既膩感
香草鬆餅入面有d濕軟,但唔算油,加埋鵝肝批一鹹一甜配搭得宜
挪威三文魚及魚子醬多士
煙三文魚味道偏鹹,感覺係乾而少油既
魚子醬味道香但味不算濃,加埋三文魚就有點油既感覺
幸好佢既多士整得酥脆香甜,減低左油膩感
黑椒牛肉芥末三文治
牛肉只有薄薄一片,不過醃製過味道重,薄片反倒不會太濃味
麵包不要提了,乾身淡味冇特別
青瓜忌廉芝士三文治
青瓜切成薄片卷住麵包,賣相幾特別
青瓜仲有點水份有點爽口:^)
麵包都係冇特別:^|
雜莓焦糖燉蛋
焦糖層甜中帶焦香,仲要好脆薄可口:^)
燉蛋細滑忌廉香好重,加左雜莓酸酸地又自然,好解膩:^)
芝士蛋糕
賣相就真係好參差
面頭岩岩嵾嵾唔多靚,好求其咁
食落又好香芝士味,濃郁creamy但唔太膩
加埋偏甜餅底,整體味道不錯,但真係執下個面啦
馬林杏仁餅
甜而不膩,外皮微微硬而香口,入面感覺上既實又濕潤
個樣似pound cake但更香更多sac,比較香鬆少少
提子鬆餅配奶油忌廉
外面硬實內部粉鬆,帶有淡淡牛油香
我個人唔太中意clotted cream就冇加到:^0
最後點左茶解一解膩
茶既濃度都不錯,香氣夠重,冇澀味
環境坐係坐得舒服
但畢竟對住商場開放式,真係好嘈好煩-___>
唉……heahea下又5點,埋單番屋企算啦:^)