2014-04-13 3945 瀏覽
環境很唔錯既翔龍係我朋友比左幾間選擇我嘅其中一間,因為未試過,都想試下,住係呢頭嘅我,好求其著到好似攀山咁嘅裝束,就咁就行左入去,真係有D唔好意思,環境裝修都唔錯,都幾有心思。好彩進場時己經差不多九點幾,人唔係好多,有張卡位坐下,侍應放低左個menu,覺得個menu都好靚,都有心機設計過。其實有幾味餸我都好想食,但因為今次試新野,咁都想食下未食過嘅,之前都試過好多黃金乜,黃金物,今次試下個黃金鍋巴,幾特別,之前都未食過,朋友就話食完好包,其實可以當飯食,最尾其實都食唔晒。冷盤有口水雞,本人覺得好食過重口味嘅口水雞,辣得黎好野味,仲唔係好油,另外試左一個之前亦都未食過嘅京燒羊腩,雖然話羊腩,但係一D都唔肥,仲無咩穌味,因為我唔鐘意食有好穌味嘅羊肉。講到小籠包,本來只叫左一籠,但因為好食,所以再叫多左一籠,小籠包做得好精緻,小小一個但夠汁,皮薄但不易夾爛,肉方便夠軟滑,真係feel到用心制作,有水準。到甜品方面,諗住佢咁大間餐廳都會出雷沙湯丸,結果都係無,其實真係唔知香港仲有邊度搵到一間好食嘅雷沙湯丸了。

2014-04-12