經過一個禮拜工作既洗禮, 時候食番餐勁既.女友話想試呢間餐廳好耐,唔講唔知合一咖啡屋已經放在Wish List 已有兩年了。叫了一個二人套餐,等了十五分鐘,首先上了雜菜湯和忌廉湯,急不及待試試,味道還可以。然後上了頭盆,我們叫了一個三文魚César Salad, 三文魚跟素菜都好新鮮,量都幾多,我自己覺​​得個麵包非常好味, 脆卜卜咁, 女友不太舒服,於是乎一個人差不多食左四分三碟。接著等了大概20-30 分鐘,便上了雞胸白汁意粉, 個汁整得很入味,雞胸六片, 算是幾多,貌似裝飾的蒜蓉包依然很好吃。最後等了另外20分鐘,先上Prama Ham Pizza, 幸好今次個Pizza不太濃味,Prama Ham也不太鹹, 味道剛好,我覺得可以更Chessy, 薄批底都算幾脆。整體來說,合一咖啡屋的食物水準都不錯, 美中不足的是等候時間過長, 每個菜而且座位比較狹窄。
2014-04-11