2014-04-07 9849 瀏覽
為食二人組今晚又出動,平時兩個人嘅我地,今晚多咗位特別嘉賓~同事個老公@@ 經媽媽推介而認識,加上食評亦有不少讚賞,所以一直都好想試下,book咗幾次一係full哂,一係時間唔啱,今次提前三日想話訂9:30,但對方話爆哂,都只係得10:00,心諗:算啦,等多一陣睇下你係咪真係咁好食!! 9:50分到達,門口侍應立刻帶我地上去,一望中間一張大枱二張細枱都係吉嘅, 心裏面已經覺得奇怪, 乜唔係full哂嘅咩………… 空氣唔通風,好大陣油煙味,一坐低侍應已經快手攞咗一碟泡菜、一碟青豆、三碟wasabi洋蔥醬汁同三碗充滿住冰嘅芽菜湯嚟,第一次見到有冰囉⊙_⊙本來已經清淡嘅湯更加無味~ 點咗個熟食海鮮葱餅:淋packpack,唔香口 另外三樣燒物,辣醬豬腸:乾淨無肥膏,夠哂辣 生蠔:幾有海水味 濟洲島黑毛豬面青:因為厚切,所以要燒耐少少先熟,因此變得好un 總括嚟講,唔覺得有乜咁特別要等咁耐去食,同區大把韓式燒烤一樣咁有風味好食, PS.店內有年輕帥氣韓籍侍應,確實會令人賞心悅目,食得開懷d