July 24, 2013Add Hoc走去食"老點"變咗"賴嘢"! 本人認為蝦餃燒賣都唔掂其本上其他特色嘢都係幫你吊命啫(我講盤生意吖),滾得棧集團又如何!D點心名睇完好想笑;心機蘿白絲酥餅(請問心機响邊吖?皮厚蘿白絲又唔juicy),唔係老點小漢堡(真係冇老點係蝦堡幾好味,令我聯想起N年前日本麥記季節限定嘅蝦堡.....因乜解構中式點心有西方漢堡呢?fusion or confusion先? U make me confusion似d囉)民意叉燒腸(表面睇六塊叉燒腸.....點解用個"塊"字嚟形容嘅乜唔係一條條咖咩?傳統有料嘅腸都係三條切開一半都係六條重大件過你一塊塊喎?如果民意嘅話還返三塊叉燒腸俾我吖!!!) 重有d"賴嘢"之作;泰式紫米珍珠雞(冇味但係勁heavy,紫米加糯米問你死味!)呢個都未算賴,芝士咖喱咸水角(我賴晒!因為咸水角嘅卡路里都幾高,再加咖喱都未夠重要落芝士,簡直係超heavy) 不過都有兩點心都算ok嘅;鮮肉響呤腸粉(口感似炸兩再釀肉入去),清酒雲吞雞(雞夠香又夠滑雲吞一般啦!)
July 24, 2013

Add Hoc走去食"老點"變咗"賴嘢"!
2013-07-24