邊個話平就無好野食?!剛試過非常值得推薦的熟食街市正宗泰菜(人氣鼎盛),由廚師到樓面都係泰國人做番家庭式經營,可能好味過係泰國食(至少無咁油)! 雖則係街市檔但係食物種類齊全,連咖喱、灼螄蚶、生蝦、洛神花、椰青、泰國啤酒。。。流口水中!不過,因為今次同老爸去所以食得較清(小小小辣)但係都令到我要推介!1)柚子沙律‧名字普通看似平凡,材料絕對豐富柚子、椰蓉、雞絲、蝦仁、檸檬葉及其他香料,撈撈埋埋啲汁好開胃2)黃咖喱雞‧這個咖喱不辣的!有香香滑滑咖喱味可能因為有蕃茄薯仔所以中和咗3)蒜蓉炒椰菜苗4)烤餅‧外皮烘得香脆又唔油;配上咖喱汁超正5)泰式明爐烏頭魚‧重點推介!比起多貴價泰菜館做得更有誠意;其實點條魚但配料何其多又壯觀仲附設一湯碗上湯(含配料的)!肉碎鮮菇香料不在話下,仲加咗酸梅及粉絲,食到尾啲魚汁渾埋個湯度又被粉絲索番,簡直想打包個湯底返家添呀!tips: 晚市樓面人手不足可能會較慢! 午市套餐超抵食!
邊個話平就無好野食?!剛試過非常值得推薦的熟食街市正宗泰菜(人氣鼎盛),由廚師樓面都係泰國人做番家庭式經營,可能好味過係泰國食(至少無咁油)! 雖則係街市檔但係食物種類齊全,連咖喱、灼螄蚶、生蝦、洛神花、椰青、泰國啤酒。。。流口水中!

1)柚子沙律‧名字普通看似平凡,材料絕對豐富

4)烤餅‧外皮烘得香脆又唔油;配上咖喱汁超正

tips: 晚市樓面人手不足可能會較慢! 午市套餐超抵食!