2014-03-23 1999 瀏覽
好耐之前已經同朋友黎過呢間餐廳食過lunch。咁岩出開旺角,聽友人講大角咀新開左薩利亞,所以就黎左食餐平價既晚餐。大角咀既薩利亞係樓上鋪,但比起其他分店的位置亦唔算太偏僻。 上到去拎左籌,等左大約10分鍾就可以入坐啦。同朋友一入坐就睇食D咩好。同友人叫左一個三文魚沙律,招牌既辣味雞翼8隻 一個肉醬多利亞同一個水牛芝士pizza,同加左一位既任飲飲品。有食過薩利亞既人都知,薩利亞既上菜速度只可以用一個字表達:快!!!友人斟完飲品反黎,沙律同辣味雞翼已經黎了。個人幾喜歡食薩利亞的沙律,菜好新鮮,加上醬汁好夠,可以有開胃的作用。配上煙燻過的三文魚簡直係好match (之前同朋友亦有食過甜蝦沙律,但我認為配合度不及三文魚) 辣味雞翼係薩利亞的招牌菜,其實和pizza hut的差不多。但佢勝在價錢合理,8隻都只不過係$30,pizza hut食,絕對唔係呢個價 而且佢既辣度唔係太辣,好岩我呢d唔食得辣既人,所以每次去都一定會叫。但佢既雞翼有時我覺得太細隻 叫4隻會唔夠食,所以...都係叫左8隻 肉醬多利亞同水牛芝士pizza亦係招牌之一肉醬多利亞其實係焗飯黎的,抄飯低,上面有肉醬加
好耐之前已經同朋友黎過呢間餐廳食過lunch。

大角咀既薩利亞係樓上鋪,但比起其他分店的位置亦唔算太偏僻。

上到去拎左籌,等左大約10分鍾就可以入坐啦。
同朋友一入坐就睇食D咩好。

同友人叫左一個三文魚沙律,招牌既辣味雞翼8隻

友人斟完飲品反黎,沙律同辣味雞翼已經黎了。
配上煙燻過的三文魚簡直係好match

(之前同朋友亦有食過甜蝦沙律,但我認為配合度不及三文魚)

但佢既雞翼有時我覺得太細隻
叫4隻會唔夠食,所以...都係叫左8隻

肉醬多利亞同水牛芝士pizza亦係招牌之一
肉醬多利亞其實係焗飯黎的,抄飯低,上面有肉醬加上忌廉汁,芝士去焗。
十分之好味道呀
(亦食過甜蝦多利亞的,但個人認為薩利亞的甜蝦怪怪的
而pizza同友人亦冇多簡,叫了一個最普通的,唔想食太多既肉類。
水牛芝士既好就係唔會太咸,加上小小的蕃茄醬,十分野味

而薩利亞的pizza係好似印度pizza,而且細細個,所以唔會太飽。

二個人食左太約$120野,有頭盤有小食有主菜有野飲。
係而家的香港黎講可以話十分之抵食。
之前反工係香港區食個lunch都40幾50蚊

所以希望薩利亞開多d分店,比更多人食到抵食既野
三文魚沙律
2014-03-22