2014-03-19 20970 瀏覽
本來以為星期一會清靜d,原來一樣滿座,就算係$500位仍大有棒塲客,自選食物三選一 鮑魚, 牡丹蝦,焗蟹蓋,我地全部選鮑魚,可能我地有一位遲入座,所以自選食物要我地自己叫才來落單,較為不夠主動.其實論食物種類只有五大類:刺身,壽司/手卷,鉄板燒,爐端燒同火煱,炸物只有炸豆腐同天婦羅兩款,海胆只有一款手卷,一些特式食物如塩燒大蝦要五六日才有,經常漏單原因可能係不設柯打紙只靠口述,我地火煱要追第二次才知道漏單,要重新選過食物,失敗.剌身好新鮮尤其吞那魚,達粉紅色級數,落單時待應還每次都更正我地不是拖羅,攪笑.鉄板燒大蝦最出色,和牛分厚同薄兩者都可能熟左d,口感一般,火煱d肥牛靚過佢.爐端燒雞翼太乾洒塩不夠平均時咸時淡,枝豆是煮過加塩,比燒的口感差一大截,唯一番call的小尖椒出奇好吃.火煱配料超級新鮮,大蝦長過只手掌,生蠔也很肥美,還有日本黑豚肉,帶子.....論食物種類比一般放題還少又不包飲品,唯一優勢不設時段坐到你飽,500元一位值吾值就見仁見智啦.
汁煮鮑魚
刺身
壽司

題外話/補充資料: 1-free wifi,香港人至愛. 3-專人補茶值得讚,要求換一杯全新的也無托手踭即換.
2014-03-17
生日