2014-03-13 3035 瀏覽
南瓜蟹肉湯南瓜湯都幾thick 入口creamy,有濃郁嘅南瓜味。薯蓉焗法國田螺 & 南瓜蟹肉湯 $29 (跟餐加錢)薯蓉個表面焗到少少微燶,個口感外脆內軟,加上師傅應該撈咗牛油同鹽一齊烤焗,所以薯蓉食落去好香。田螺上碟時已經冇殼,食得好方便,唔洗用鉗食。田螺唔係好大隻,一口連薯蓉放入嘴,非常滿足。黑松露加藍青口忌廉意大利粉呢個意粉真係好好食我唔知個師傅係咪落咗好多黑松露或者可能係忌廉完全帶出晒黑松露個味道,總知黑松露個味道就好香濃,因為忌廉同意大利粉一齊煮,每條意大利粉都佔滿黑松露忌廉,好好味。另外藍青口好多隻,排滿碟邊,連埋啲忌廉汁食好正。意大利粉煮到啱啱好,軟硬適中。板石燒德國肉腸龍利柳朋友食咗呢道菜,我都試食咗一細嚿可能佢板石燒,所以最低嘅飯有少少煲仔飯嘅風味。煎龍利柳都唔錯條魚幾滑,有d會太多粟粉,無晒魚味。Tiramisu (跟餐加$15)最後其實已經好飽但係我哋都share甜品,Tiramisu咖啡味道好濃好香,cream口感好滑入口即化,本身都唔多食甜品嘅我都幫手食晒,哈哈!

南瓜蟹肉湯
南瓜湯都幾thick 入口creamy,有濃郁嘅南瓜味。

薯蓉焗法國田螺 & 南瓜蟹肉湯 $29 (跟餐加錢)

黑松露加藍青口忌廉意大利粉
呢個意粉真係好好食
另外藍青口好多隻,排滿碟邊,連埋啲忌廉汁食好正。
意大利粉煮到啱啱好,軟硬適中。

板石燒德國肉腸龍利柳
朋友食咗呢道菜,我都試食咗一細嚿
可能佢板石燒,所以最低嘅飯有少少煲仔飯嘅風味。
煎龍利柳都唔錯條魚幾滑,有d會太多粟粉,無晒魚味。

Tiramisu (跟餐加$15)