2014-03-13 3282 瀏覽
尋晚同朋友一齊黎食野。見到餐牌…果然係貴丫,金菇都要45蚊碟…不過大家都覺得一餐半餐,一於豪一豪啦。我地叫左清湯同四川麻辣湯底,雖然我平時好鍾意食辣,但就未試過打邊爐食麻辣湯底,因為總有1、2個唔食辣嘛。見到個湯底都真係..好似好辣咁。不過D野食食落口都OK的,好惹味,不過要慢慢食,如果唔係就好容易嗆親。醬油都幾多選擇,會用車仔推到你旁邊任你落。餸方面…我地叫左太多野食啦,其實大部分都係普通打邊爐會食既野,菜、肉、丸、響鈴……特別推介的是牛肉,牛味比較重,薄薄的,有口感,很好吃。另外,芝士丸是我的最愛,同平時食開既好唔同,個樣都唔同架,而且入面果D芝士係CREAMY D既,所以我地仲ENCALL左。鮮蝦膠:好新鮮,食到d蝦粒同埋,好彈牙,口感一流。後來encall個三色丸,有墨魚滑、蝦膠(仲有一隻唔記得係咩)順帶一題,由於我地D”o節o節”魚麵失敗哂,明明一條條”o節”落去,但熟左就散哂,我地同職員反影,好快就話幫我地cancel左個餸。
清湯+四川麻辣湯底
醬油都幾多選擇,會用車仔推到你旁邊任你落。
特別推介的是牛肉,牛味比較重,薄薄的,有口感,很好吃。
肥牛肉
醬爆芝心丸
蝦膠
o節o節魚麵
雞肉
黑木耳
題外話/補充資料: 服務幾好,食物質素也不錯,但偏貴。每人平均350蚊,以呢個價錢夠我去食放題/酒店buffet了
清湯+四川麻辣湯底
肥牛肉