同朋友臨時想食素食, 好彩WALKIN唔駛等~第一次食半自助餐形式的素食, 感覺良好, 又特別$138+10%自助BAR有齋鹵味, 涼拌, 炸物, 不同的素菜, 碗仔翅, "魚肉"湯已經可以食到半飽那個涼拌粉皮少少辣, 粉皮爽, 正! ENCORE左兩次~炸雲吞熱辣辣, 脆脆的 ! 炸芋頭片有點像拔絲的~自己弄了個兩溝:碗仔"魚肉"翅 ! 味道如真的碗仔魚肉翅 ! 差點忘了它是齋 !再來頭盤炸菇+南瓜湯炸菇好香, 好有西餐廳的FEEL, 南瓜湯也十分香濃"鮑魚"時蔬就沒有太特別主菜的焗"海鮮"有茄汁和黑椒汁選我選的是黑椒汁, 好香, 不太辣有好多不同的蔬菜茄子和南瓜最配 !"海鮮"是假的蝦,蟹肉等~ 可能因為黑椒汁的關係, 不會太假的味道不時的小食如炸豆沙薯仔波, 炸饅頭, 炒蘿蔔糕一吃那炸豆沙薯仔波, 立即喜歡上 ! 入面做得如年糕般, 軟軟的, 豆沙不太甜, 好好味~~可惜一人得一粒....最後甜品芝麻糊, 算做得幾滑~小小的店但味道不錯食得很滿足~~~
同朋友臨時想食素食, 好彩WALKIN唔駛等~

第一次食半自助餐形式的素食, 感覺良好, 又特別
$138+10%

已經可以食到半飽
那個涼拌粉皮少少辣, 粉皮爽, 正! ENCORE左兩次~
炸雲吞熱辣辣, 脆脆的 !
炸芋頭片有點像拔絲的~

再來
頭盤炸菇+南瓜湯
炸菇好香, 好有西餐廳的FEEL, 南瓜湯也十分香濃

"鮑魚"時蔬就沒有太特別
主菜的焗"海鮮"
有茄汁和黑椒汁選
我選的是黑椒汁, 好香, 不太辣
有好多不同的蔬菜
茄子和南瓜最配 !
不時的小食如炸豆沙薯仔波, 炸饅頭, 炒蘿蔔糕

最後甜品芝麻糊, 算做得幾滑~

小小的店但味道不錯
食得很滿足~~~
  • 炸豆沙薯仔波
  • 涼拌粉皮